top of page

Een mooie en energiezuinige gevel, nog een manier om te besparen op uw energiefactuur.

Bent u bezig aan nieuwbouw-, renovatie- of verbouwingswerken? Hou dan rekening met de steeds hogere energieprijzen.

Goede isolatie

Energieprijzen blijven stijgen. Als aannemer-bouwbedrijf weten we als geen ander hoe belangrijk het is om uw woning goed te isoleren om uw energiefactuur te beperken.


Gevelbekledingen als alternatief voor gevelsteen

De eerste maatregelen waar u aan denkt om uw huis te isoleren, zijn meestal goed isolerende ramen en een duurzame verwarmingsinstallatie, maar eigenlijk bestaan er verschillende opties om de isolatie van uw woning te verbeteren. Zo worden steeds meer gevelbekleding ingezet als alternatief voor gevelsteen of in combinatie met gevelsteen. Hierbij wordt het isolatiemateriaal aan uw buitenmuren bevestigd. Vaak worden er vervolgens steentrips, hout of gevelplaten geplaatst voor een mooie afwerking.

Op deze manier slaagt u erin de isolatie van uw nieuwbouw- of renovatiewoning dikker te maken. Een degelijk geïsoleerde woning verbruikt veel minder energie met als gevolg dat u een lagere energiefactuur zal ontvangen.


Aandacht voor detail

Wanneer u bezig bent met nieuwbouw- of renovatiewerken is het van belang om oog voor detail te hebben en verschillende zaken nauwkeurig uit te zoeken. Hebt u bijvoorbeeld al gedacht aan hoe u uw woning zal ventileren? Zocht u reeds informatie op over energiezuinige methoden om te koken? Dacht u al na over hoe u aan warm water zal komen?


Om uw energiefactuur te beperken, kan het interessant zijn om uw huis te ventileren met warmteterugwinning. Dit ventilatiesysteem gebruikt de warme lucht in uw woning om frisse lucht van buiten op te warmen. Hierdoor heeft u steeds gezonde lucht in huis zonder veel energie te gebruiken. Zuinig koken kan u doen door gebruik te maken van een inductieplaat. Een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp maakt het dan weer mogelijk om uw woning te voorzien van warm water zonder veel energie te verbruiken.


Wenst u meer informatie over een energiezuinige gevel of andere manieren om uw woning energiezuinig te maken? Maak snel een afspraak om uw project persoonlijk te bespreken!

33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page