top of page

Hoe herstellen wij een houten werkblad?

Uitstraling van uw keuken

Een houten werkblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw keuken. Maar de keuken moet meer dan een mooie ruimte zijn, het moet namelijk ook functioneel zijn. Kiest u het beste voor hout of toch een ander materiaal? En hoe zit het met het onderhoud en eventuele herstellingen?


Houten werkblad of toch maar niet?

Hout geeft een bepaalde charme aan uw keuken. Een houten werkblad maakt uw keuken esthetisch aantrekkelijker en warmer. Toch zijn er met marmer en steen ook alternatieven. Hout is echter duurzaam en stijlvol. Het past in zowel een minimalistische als landelijke keuken. Het pijnpunt ligt hem in het onderhoud, al is dat met wat extra moeite ook op te lossen.


Hoe houten werkblad het beste onderhouden?

Hout is een natuurlijk product. Dat heeft als gevolg dat het niet vlekafstotend is, noch kras-, hitte- en vochtbestendig. Daarnaast kan het als gevolg van de luchtvochtigheid gaan uitzetten of krimpen. De beste manier om uw houten werkblad te onderhouden, is door deze te reinigen met een vochtige doek of een sopje. Eventuele vochtvlekken reinigt u het beste zo snel mogelijk.

U kunt uw houten werkblad ook een extra beschermingslaag geven door deze te behandelen met onderhoudsolie. Bij vlekken kunt u dit eraf schuren en opnieuw oliën. Het werkblad moet wel minstens twee keer per jaar worden onderhouden.


Schade? Een herstelling van uw werkblad is vereist

Heeft uw houten werkblad toch schade opgelopen? Dan is reparatie voor massieve tafelbladen vereist. Hiervoor kunt u onder meer terecht bij een specialist zoals Morel BV in Boechout. Zo zijn we gespecialiseerd in de herstelling van massieve tafelbladen en werkbladen. Dit wordt volledig op maat van de klant uitgevoerd. Afhankelijk van de grootte van het te herstellen werkblad of meubel wordt dit bij u thuis uitgevoerd of in onze werkplaats.


Dit is een herstelling van een massief werkblad met een scheur uitgevoerd in Hemiksem.


Herstelling van uw keukenwerkblad nodig? Neem contact op met Morel BV in Boechout voor meer informatie.

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page